Βιογραφικό Σημείωμα


Καλώς ήρθατε στη σελίδα του Βιογραφικού μου Σημειώματος.

Το όνομά μου είναι Μιχάλης Μπούργος και γεννήθηκα στην Μυτιλήνη της Λέσβου, στις 12 Ιούνη του 1968.

Μετά από πολλές εσωτερικές μεταναστεύσεις, κατοικώ σήμερα στο Πόρτο Ράφτη, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. 

  
Παρακολούθησα το Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολεοδομία και Χωροταξία», στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ είμαι και Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών.

Έλαβα μέρος σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών έργων και μελετών, ως μέλος των  Κύριων Ερευνητικών Ομάδων, σε συνεργασία με διαφόρους φορείς της έρευνας, όπως ο Τομέας Πολεοδομίας – Χωροταξίας και ο Τομέας  Μεταλλευτικής του Ε.Μ.Π., το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, πολιτιστικοί και αναπτυξιακοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικές εταιρίες επικοινωνίας-δημοσκοπήσεων, ερευνών, μελετών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, αθλητικών συλλόγων, καθώς και μαζικοί φορείς – συλλογικότητες – κινήματα. Αντικείμενο της ενασχόλησης ο σχεδιασμός, η διερεύνηση και η τεκμηρίωση των κρίσιμων Αναπτυξιακών-Χωρικών δεδομένων που προσδιορίζουν τις επιλογές (πολιτικές και στρατηγικές) στα τρία χωρικά επίπεδο: Τοπικό, Μεσο-γεωγραφικό και Εθνικό.


Σήμερα, δραστηριοποιούμαι ως Ελεύθερος Επαγγελματίας - Ειδικός Σύμβουλος  σε ζητήματα Αναπτυξιακού, Χωρικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού.


Παράλληλα, εκπονώ και τη Διδακτορική μου διατριβή, από τον Σεπτέμβρη του 2016, στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας , στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με θέμα διατριβής: «Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η σύνδεση των δομών από τα Κάτω με τις δομές της Διοίκησης: Η περίπτωση της Ημαθίας».

Πρόσφατα, από τον Απρίλιο του 2015 ως τον Φλεβάρη του 2016 απασχολήθηκα ως Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σε ζητήματα αναπτυξιακού, χωρικού και ενεργειακού σχεδιασμού.

Τα προηγούμενα χρόνια έχω εργαστεί ως Μηχανικός Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Μελετητής, συνεργαζόμενος με φορείς της Κεντρικής, Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, καθώς και με τον Ιδιωτικό Τομέα, ως Σύμβουλος Επενδύσεων και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Εφαρμογών, ως Συντονιστής του Δικτύου Environment.gr, ως Ειδικός Συνεργάτης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), καθώς και ως Ειδικός Σύμβουλος για  ζητήματα Χωρικού Σχεδιασμού - Βιομηχανικού Μάρκετινγκ – Καινοτομίας.

Γράφω συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, επιστημονικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Είμαι μέλος Δ.Σ. και απλό μέλος ερευνητικών, αναπτυξιακών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών φορέων – συλλογικοτήτων.

Μάθετε περισσότερα για:Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου:

Επιλέξτε το ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου